Over de Waalsehoeve

Een paard fokken voor zowel de professional als de amateur

“Ik fok echt paarden voor de sport”, aldus Wendy Plomp, eigenaar van de Waalsehoeve. “Paarden die fijn lopen. Waar een prof, maar ook een amateur mee kan rijden. Die een fijn karakter hebben en makkelijk zijn om te rijden. Een goedgekeurde hengst fokken is niet ons doel. Fijne, goede sportpaarden fokken, daar ligt echt onze doelstelling. Ik zelf ga ook graag met een paard een bos in of maak bijvoorbeeld een keer een sprongetje. Paarden moeten dat kunnen, zonder dat een ander ze vast hoeft te houden.”

Genieten als fokker

“Ik hoop nog veel, fijne paarden te kunnen fokken. Het is ontzettend leuk om te zien dat jouw fokproduct het zo goed doet en dat je als fokker mag meegenieten van het succes.”

Genieten, elke dag weer

Tekst over de passie voor het fokken en hoe dat je elk jaar jouw fokkerij ziet groeien.

Onze fokkerij waarden

Karakter

De paarden van de Waalsehoeve hebben stuk voor stuk allemaal een prettig en vriendelijk karakter.

Kwaliteit

Zowel bij de veulens die verkocht worden, als met de merries waarmee we fokken, staat kwaliteit voorop.

Passie voor fokken

Wij fokken niet om een goedgekeurde hengst te kunnen presenteren, maar een paard waar zowel een amateur als een professional mee uit de voeten kan.

Het team van de Waalsehoeve

Wendy Plomp
Eigenaresse en fokker

Wendy is op de Waalsehoeve verantwoordelijk voor het management van het bedrijf en heeft een passie voor de fokkerij van dressuurpaarden.
Ze is gespecialiseerd in het opleiden van jonge paarden in de dressuur. Wendy is ook in het bezit van haar ORUN instructie diploma niveau 4 en het jurydiploma IZ (t/m ZZ licht).